Vajon melyik az az
angol nyelviskola, ahol öröm az angol tanulás?
Egyedi keresés

Az angol tanulás és a TV csatornákról, filmekről...

 

Biztosan te is hallottad már azt a tanácsot ismerősöktől, nyelvtanároktól, hogy nézz angolul filmet, hallgass angol TV csatornát vagy olvass angolul könyveket.

Ez alapvetően nem rossz ötlet, de én szeretnék ehhez néhány gondolatot hozzátenni.

    1. Először is döntsd el, hogy memorizálni (bemagolni) szeretnéd az angol nyelvet vagy ésszel megtanulni. Én az ésszel tanulást javaslom, de szerintem erre már rájöttél, ha elolvastad az eddigi linkek tartalmát. :-)

    2. Ha értelemmel szeretnél tanulni, akkor csak úgy állj neki angol TV csatornát vagy angol filmet nézni, ha már sok szót ismersz. Lehetőleg olyan filmet válassz, amiben kevés új szó van, és a te szintedhez képest nem beszélnek benne túl gyorsan.

(Én a következő filmeket fordítottam már le a tanítványaimmal: Szörny Rt, Madagascar, Sindbad - A hét tenger legendája, Nemo nyomában, Mi kell a nőnek, A szerelem hálójában, Matrix, Shrek (néhol kicsit nehéz, mert gyorsan beszélnek, főleg a szamár), Equilibrium (nem egy vidám film, ki lehet hagyni) stb.

Angol nyelvoktatás, sikeres angol tanulás kezdőknek és újrakezdőknek! Ahol megtudodhatod, hogyan javíthatod saját magad az angoltanulásod, bárhol is tanulsz!

Gyűjts több információt az angol nyelvoktatásról a bal oldali linkek segítségével.

Angol pont  Ajánld az oldalt barátaidnak!
Barátod e-mail címe:
A te neved:
*Kérlek, valóban a saját neved írd be a félreértések elkerülése végett!

Jó olvasást és böngészést kívánok!
Üdvözlettel:

Tari Erika
magántanár
e-mail: Írhatsz nekem