Vajon melyik az az
angol nyelviskola, ahol öröm az angol tanulás?
Egyedi keresés

 

 

 

 

  • Tűzz ki magadnak egy célt aznapra, amit el szeretnél érni, mielőtt elkezdesz tanulni. Ez ösztönözni fog, hogy tényleg haladj, és ne csak üldögélj a könyv felett.

  • Tanulás közben ügyelj arra, hogy minden szót értsél. Soha nem menj át olyan szón vagy jelen, amit nem értesz. Ha ilyennel találkozol, azonnal nézd meg a jelentését egy szótárban.

  • Néha előfordul, hogy szemléltetned kell a tanultakat, mert különben nem tudnád igazán megérteni és megtanulni. Ez főleg az igeidőknél és különböző nyelvtani szerkezeteknél fontos. Ilyenkor készíts egy rajzot vagy táblázatot, aminek a segítségével teljesen átláthatóvá teszed magad számára a tanult fogalmat. Ezt bármikor előveheted és megnézheted, amikor szükséged van rá.

  • Minden olvasmány után azonnal tanuld meg az új szavakat és csak azután állj neki a különböző gyakorlatoknak. Meglátod, sokkal könnyebben fognak menni és több hasznod lesz belőlük! Minden egyes szónak nézz utána, amit nem értesz. Ne csak a lényegét próbáld megérteni a szövegeknek, hanem valóban, minden egyes szót érts meg, ami bennük van.

  • A szavakat angol értelmező szótár (!) segítségével tanuld. (Oxford, Longman, Websters). Ezek segítségével valóban megérted a szavakat, nemcsak lefordítani tudod őket. A kétnyelvű szótárak (angol-magyar) a szavak fordítását adják meg csupán, de valódi értelmüket nem közlik. Először valószínűleg szokatlan lesz az értelmező szótár használata, és talán nehézkesnek és időpazarlásnak tűnik majd. Ez csak a látszat! A valódi időpazarlás az, ha egy hét után újra meg kell nézned ugyanazokat a szavakat, mert igazából nem értetted és nem tanultad meg őket. Ez sokkal jobban hátráltat, mind gondolnád. Kezdők számára létezik egy magyar nyelven értelmező angol szótár. (Csordás Norbert: Angol-magyar értelmező szótár).

  • Mindíg úgy menj át a következő feladatra, ha az előző már tökéletesen megy. Ne elégedj meg azzal, hogy "nagyjából tudom" vagy "nagyjából értem vagy "nagyjából megy". Ezek a kis bizonytalanságok a tudásodban összeadódnak, és egy idő múlva azt fogod észrevenni, hogy nem tudsz tovább fejlődni.

  • A hanganyagok átiratát fordítsd le és tanuld meg a benne lévő új szavakat. Ha ezekkel megvagy, akkor kezdd el meghallgatni a hanganyagot először szöveggel, majd szöveg nélkül. A kiejtést is gyakorolhatod vele úgy, hogy mondatonként vagy félmondatonként megállítod és elismétled utána, amit mond.

  • Tanulj meg fejből szövegeket! A hanganyagok (főleg amelyeknek megvan az átiratuk) nagyon jók arra, hogy megtanuld őket fejből. A fejből megtanulás nagyon sokat segít abban, hogy növekedjen a szókincsed. Ilyenkor azonban figyelj arra, hogy csak olyan szöveget tanulj meg fejből, amit teljes mértékben értesz.

  • Ügyelj arra, hogy mindig jó érzéssel fejezd be a tanulást. Csakis úgy állj fel a székből, hogy meg vagy elégedve magaddal.

 

Angol nyelvoktatás, sikeres angol tanulás kezdőknek és újrakezdőknek! Ahol megtudodhatod, hogyan javíthatod saját magad az angoltanulásod, bárhol is tanulsz!

Gyűjts több információt az angol nyelvoktatásról a bal oldali linkek segítségével.

Angol pont  Ajánld az oldalt barátaidnak!
Barátod e-mail címe:
A te neved:
*Kérlek, valóban a saját neved írd be a félreértések elkerülése végett!

Jó olvasást és böngészést kívánok!
Üdvözlettel:

Tari Erika
magántanár
e-mail: Írhatsz nekem