Vajon melyik az az
angol nyelviskola, ahol öröm az angol tanulás?
Egyedi keresés

Hogyan találjunk jó angol magántanárt?

  1. Először is barátkozz meg néhány gondolattal. Az első az, hogy ha egy magántanárnak pénzt adsz, a pénzedért cserébe elvárásaid is lehetnek. Ezért ne feltétlen a legolcsóbb lehetőséget keresd, mert nem biztos, hogy jól jársz vele.

  2. Minden magántanárnak van egy elképzelése arról, hogy hogyan tanítson nyelveket. Lehet, hogy találkozni fog a te elképzeléseiddel, lehet, hogy nem. Ha te nem mondod el az elején, hogy mit vársz el tőle, nem biztos, hogy ki fogja találni, mi az, amit szeretnél és nem biztos, hogy úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnéd.

  3. A következő szempontokat vedd figyelembe a tanárválasztásnál vagy, ha úgy tetszik, a következőket van jogod elvárni egy jó magántanártól:
  • Találja meg a TE tempódat és azzal a tempóval tanítson téged. Ez nem feltétlenül az, amit ő az egyetemen tanult, vagy ahogyan a tanulók általában tanulnak. Nem feltétlenül ugyanaz, mint a csoporttársadé vagy osztálytársadé vagy akárkié, akivel ugyanannyi ideig tanultál már angolul, vagy akárkié, aki ugyanolyan idős, mint te. Ez a TE tempód. A TIÉD. Csak RÁD jellemző. Ezt neki meg kell találnia, ha megfelelően akar tanítani TÉGED.


  • Győződjön meg arról, hogy valamit értesz és tudsz, ne csak feltételezze vagy elvárja azt. Pl. Azt feltételezi, hogy te tudod az egyszerű jelen időt és elkezdi venni az egyszerű múlt időt, de nem veszi észre, hogy még az egyszerű jelen időt sem tudod igazán. Ilyenkor a helyes megoldás az, hogy megkeresi, mit nem tudsz az egyszerű jelen idővel kapcsolatban és türelmesen begyakoroltatja azt. Csak azután veszi veled az egyszerű múlt időt, ha már látja, hogy a jelen idő jól megy. (Ez csak egy példa, bármilyen más szituáció is előfordulhat.)

  • Ne bátortalanítson el és ne kedvetlenítsen el a tanulástól. Ha valami nem megy, inkább a megoldást keresse és bátorítson ebben. Tudod, ha azt akarod, hogy valami menjen, először is el kell hinned, hogy menni fog. Ebben neki segítenie kell, hiszen ezért fizeted.

  4. Ahhoz, hogy sikeresen tudj együtt tanulni a magántanároddal, neked is meg kell tudnod, hogy ő mit vár el tőled. Az igényeket természetesen egyeztethetitek (ezt már az elején tanácsos megtenni) és akkor senkit nem fog érni meglepetés.

  5. Segítsd a tanár munkáját! Ez alatt nem csak arra gondolok, hogy csináld meg a házi feladataidat, hanem az órán is tegyél meg mindent, hogy elsajátítsd, amit tanultok. Ha pl. új nyelvtant gyakoroltok, ne elégedj meg azzal, hogy megcsinálod azt az 5 feladatot, amit számodra kijelölt. Ha te úgy érzed, hogy neked még gyakorlásra van szükséged, kérj még több feladatot. Ha bármit, nem értesz, vagy akár bizonytalan vagy benne, kérdezd meg. Csak úgy tud téged előrevinni, ha pontosan látja, hogy mi az, amit tudsz és mi az, amit nem.

Angol nyelvoktatás, sikeres angol tanulás kezdőknek és újrakezdőknek! Ahol megtudodhatod, hogyan javíthatod saját magad az angoltanulásod, bárhol is tanulsz!

Gyűjts több információt az angol nyelvoktatásról a bal oldali linkek segítségével.

Angol pont  Ajánld az oldalt barátaidnak!
Barátod e-mail címe:
A te neved:
*Kérlek, valóban a saját neved írd be a félreértések elkerülése végett!

Jó olvasást és böngészést kívánok!
Üdvözlettel:

Tari Erika
magántanár
e-mail: Írhatsz nekem